CSEMŐ LOVASA, PETRIK TAMÁS, VICCES NYERGÉBEN A JUBILEUMI VÁGTA GYŐZTESE!

                                           
                  
A GYŐZELEMRŐL ÉS A CSEMŐI VÁGTA-EREDMÉNYEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!


Ma 2018. február 20. kedd, Álmos napja van. - Holnap Eleonóra napja lesz.
Csemő Községháza
Virágos Csemő
A Putrisarki erdő
Virágos Csemő
A vágy születése
Szent István király szobra
A Községháza előkertje

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Szent Anna Gyógyszertár
2700 Cegléd
Kőrösi út 11.
Telefonszám: 316-620
Készenl. tel.: 06 20 369 0110

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Uránia Mozi Cegléd

Ma már nincsenek előadások...
TOVÁBBI ELŐADÁSOK

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI


12345678910
oldal:1/15 bejegyzés:10/149

Új sportcsarnok Monoron »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.07. 12:52
Új sportcsarnok Monoron
Városi sportcsarnokot avattak február 2-án a Pest megyei Monoron. A 18 ezer lakosú városban közel másfél milliárd forintból épült meg a sportrendezvényeknek és kulturális eseményeknek is helyet adó korszerű épület. Az átadáson beszédet mondott Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, és Zsombok László, Monor polgármestere. Az ünnepségen jelen volt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is.

"A sport egészségesebb életre ad lehetőséget" – mondta el ünnepi beszédében Zsombok László polgármester. A politikus szerint hiba szembeállítani a sport"- és az egészségügyi fejlesztéseket, mivel azok összefüggnek. – A sportcsarnok beruházásához hasonló nagyságrendben, mintegy 1,4 milliárd forintból megújul a járási feladatokat ellátó szakrendelő is a városban – utalt a legfrissebb, Monorral kapcsolatos kormánydöntésre.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a város korábbi polgármestere felidézte, hogy húsz éve egy maroknyi csapat kezdte meg a munkát Monorért.

"Utak, aluljáró, uszoda, csatorna, piac, óvodák, tantermek és játszóterek épültek, megszüntettük a törvénytelen állapotokat, az illegális lakásfoglalásokat a város patinás épületeiben" – sorolta a kormánypárti politikus az eredményeket. Hozzátette: mára a kormány országosan megteremtette az emberek, a települések biztonságát, az alapokat ahhoz, hogy mindenki előreléphessen. Szólt a jelenlegi legnagyobb fejlesztésről is, a várost elkerülő M4-es gyorsforgalmi út beruházásáról is. Másfél milliárd forintból valósították meg a komplexumot.

Az ünnepségen jelen volt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is.

A Monori Városi Sportcsarnok felépítéséről a kormány 2015. december 29-én döntött. A kétoldali lelátós épület hasznos alapterülete közel 4200 négyzetméter, az ülőhelyek száma 1030, nagy rendezvény, például koncert esetén az épület maximális befogadóképessége a küzdőtér használatával 1500 fő.

A csarnok közvetlen közelében található a város sportpályája és a városi uszoda is, így a Balassi utcában egy valódi sportcentrum alakult ki. A sportcsarnok sportcélú szervezése az üzemeltető Monori Sportcsarnok Nonprofit Kft. feladata lesz. A városban beltéri programokat évek óta telt házzal szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ az új létesítmény kulturális célú szervezésért felel.

(Magyar Idők/Pest Megyei Kormányhivatal)

A Szolgáltató Kormányhivatal Modell bevezetéséről és megvalósításáról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.02.07. 11:57
A Szolgáltató Kormányhivatal Modell bevezetéséről és megvalósításáról
A Közigazgatási- és Közszolgáltatás Fejlesztési Stratégia a 2014-2020 közötti időtartamra vonatkozóan alapvető célként határozza meg a „Szolgáltató Állam” megvalósítását, amelynek fókuszában a megbízhatóság, a versenyképesség és az ügyfélközpontúság állnak.

A Szolgáltató Állam hiteles jelenléte az állampolgárok számára akkor tapasztalható meg, ha a közigazgatással való találkozásukkor észlelik az ügyintézés során az adott szervezet állampolgár-központú kultúráját, és megtapasztalják azt a szemléletmódot, amely őket állítja a középpontba a közszolgáltatás folyamatában.

Ezen szemléleten alapul a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által egy előzményprojekt keretében kidolgozott „Szolgáltató Kormányhivatal Modell”, amely a KÖFOP 1.0.0 - VEKOP-15-2016-00041 „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell” projekt keretében 2017-től országosan bevezetésre kerül valamennyi kormányhivatalban, így a Pest Megyei Kormányhivatalban is.

A Modell megvalósításának első lépéseként megtörtént a három kiválasztott járásban (érdi, nagykőrösi és szentendrei) a hatósági eljárásban résztvevő ügyfelek elvárás- és elégedettségmérése, melynek során a kormányhivatali munkatársak több mint 1600 ügyfelet kérdeztek meg az ügyintézéssel kapcsolatos várakozásaikról és tapasztalataikról. A kiválasztott járásokban ezentúl valamennyi polgármesterrel egy közel egyórás interjú került lefolytatásra, amelynek során a lakosság számára nyújtott kormányhivatali szolgáltatásokkal kapcsolatos elvárásokon és tapasztalatokon túl az önkormányzat és a kormányhivatal közötti partnerségről is elmondhatták véleményüket a települések vezető. A megyében található vállalkozások és civil szervezetek szintén a kormányhivatallal kapcsolatos elvárásaikról és tapasztalataikról oszthatták meg észrevételeiket. A Modell belső működési rendjének megalapozása érdekében a kormányhivatali munkatársak körében is több lekérdezésre és interjúra került sor a szervezeti kultúra és szolgáltatói attitűd témakörben.

Az adatgyűjtési szakasz lezárultát követően megkezdődött a kapott eredmények feldolgozása, majd az alapján a Szolgáltató Stratégia megalkotása. A Modell bevezetése a Stratégiában megfogalmazott fejlesztési célok megvalósítására vonatkozó Cselekvési Terv elkészítésével záródott 2017 őszén.

Az ügyfelek, partnerek és nem utolsósorban a munkatársak által megfogalmazott észrevételek és javaslatok alapján 5 cselekvési program került kidolgozásra. Ezek többek között az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási színvonal emelését, a Kormányhivatal külső kommunikációjának fejlesztését, a vállalkozásokkal és a civil szervezetekkel történő partneri kapcsolatos kiépítését, valamint a teljesítményértékelés és a képzési rendszer hatékonyabbá tételét tűzték ki célul.

A célok megvalósítására a második szakaszban kerül sor, amely 2017 decemberében indult. Bízunk abban, hogy megvalósuló fejlesztések valamennyi érintett számára érzékelhető, pozitív változásokat eredményeznek ezzel is hozzájárulva a közszolgáltatások színvonalának emeléséhez, a Szolgáltató Állam megvalósításához.

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.31. 11:00
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. február havi elérhetőségeiről.

Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. február havi elérhetőségeiről.

 

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Bemutatkoznak a gödöllői és gyáli járás tehetséges művészei »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.26. 13:20
Bemutatkoznak a gödöllői és gyáli járás tehetséges művészei
Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Január 25-én nyílt meg a pesti Megyeháza Városház utcai épületének egyik tárgyalójában az a tárlat, ahol a gödöllői és a gyáli járás képzőművészei mutatták be alkotásaikat. A megnyitón köszöntő beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A Pest megyei járások közül ezúttal a gödöllői és a gyáli járások tehetséges képzőművészeinek műveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállításon a festmények, textilszobrok, fotók mellett térképet mintázó hatalmas szőnyeg is került a falra. Emellett fából, nemezből, sőt bőrből készült alkotásokat is megcsodálhatnak a látogatók, a tervek szerint egy hónapig nyitva tartó kiállításon.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy a mindennapi élet szürke rohanásában a művészek az élet igazán fontos dolgait mutatják meg nekünk. Elgondolkodtatnak és segítenek felfedezni a szépséget és a harmóniát. Végül megköszönte, hogy az alkotók elhozták a hivatalba „művészlelküket”.

Ezután Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelent művészeket és az érdeklődőket. Felidézte gyermekkori élményeit, és Cséfalvay Pál atyának, az Esztergomi Keresztény Múzeum egykori igazgatójának a hozzá intézett szavait, aki a műveket nem egyszerű tárgyaknak, hanem élő, lélegző, éjszaka pedig aludni térő műalkotásoknak nevezte, és így hozta közel a gyerekek számára.

A megnyitó keretében Balogh Dávid fiatal művészettörténész mutatta be a kiállítási tárgyakat, majd Babák László, a Gyáli Járási Hivatal vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

A gödöllői és a gyáli művészek munkái egy hónapon keresztül láthatóak a pesti Megyeháza épületében, majd a járások tehetséges művészeinek alkotásait bemutató kiállítás sorozat február végén egy másik járás alkotóinak bemutatkozásával folytatódik.

2018. évi személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatos tájékoztató »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.26. 10:22
2018. évi személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatos tájékoztató
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adójuk megállapítását. Így a munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat a NAV ugyanis számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adójuk megállapítását. Így a munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat a NAV ugyanis számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik ügyfélkapuval, azonban van elektronikus személyazonosító igazolványa és kényelmes körülmények között otthonról szeretne ügyfélkaput nyitni, abban az esetben online módon is regisztrálhat az Ügyfélkapuhoz!

A https://ugyfelkapu.gov.hu/ weboldalon a regisztráció elindításához kattintson a „Regisztráció” felület „Elektronikus személyazonosító igazolvánnyal regisztrálok”menüpontjában található „Azonosítás indítása” gombra.A megjelenő űrlapon adja meg az elektronikus személyazonosító igazolványán található, hat számjegyből és két betűből álló okmányazonosítót, majd a regisztrációs kódot. Utóbbi a személyazonosító igazolványának igénylésekor kapott tizenegy, számjegyekből és betűkből álló karaktersorozat. Az adatok megadása után kattintson az „Ellenőrzés” gombra.A helyes adatok megadása után megjelenő űrlapon az Ön személyi adat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személyazonosító adatai (viselt név, születési név, születési hely, születési idő, anyja neve, állampolgárság), valamint a regisztrációhoz használt okmány típusa és száma automatikusan kitöltődnek. Ezek az adatok a felületen nem módosíthatók.A regisztrációs adatokra vonatkozó részben meg kell adnia a választott felhasználói nevét (kis- és nagybetű érzékeny, kizárólag a magyar abc betűiből állhat, minimális hossza 4 karakter, ebből minimum háromnak különböznie kell).Az „E-mail cím” mezőbe azt a címet kell megadnia, amelyet az Ügyfélkapuhoz szeretne használni. Az „E-mail cím megerősítése” mezőbe ugyanezt a címet kell beírnia.Az űrlap kitöltését követően kattintson a „Regisztráció” gombra. A regisztráció sikerességéről üzenetablakban kap tájékoztatást. Aktiváló kódját e-mailben küldi el a Központi Rendszer.

Amennyiben nincs lehetősége online módon regisztrálni, az Ügyfélkapu létrehozása érdekében bármelyik regisztrációs szervnél - okmányirodában, kormányablakban, a NAV főbb ügyfélszolgálatain, konzulátusokon, egyes postai ügyfélszolgálatokon kezdeményezheti az eljárást.

A személyes regisztrációhoz a várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk a kormányablakokba, okmányirodákba az időpont foglalását. A https://ugyfelkapu.gov.hu/ weboldalon a „Regisztráció” fül „Időpontot foglalok okmányirodába vagy kormányablakba” menüpontjában kattintson az „Időpontfoglalás” gombra, majd válasszon a szolgáltatás által felajánlott menüpontok közül. Vagy hívja ingyenesen a nap 24 órájában elérhető 1818-as kormányzati ügyfélvonalat.

Tekintettel arra, hogy a bevallási időszakban várhatóan megnövekszik az ügyfélkapuk nyitása iránt az igény, a kormányablakokról szóló 515/2013. (XII.30.) Korm. rendelet 1/A. § (1) bekezdése alapján a járási hivatalok települési ügysegédjei is felkereshetők az ügyfélkapu regisztráció létrehozása céljából.

Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.24. 11:10
Megkezdődött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezése
Január 15-én lépett hatályba a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről szóló 488/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet, amely lehetővé teszi a károsultak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését.

Január 15-én lépett hatályba a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről szóló 488/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet, amely lehetővé teszi a károsultak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését.

Állami kárrendezésre azok jogosultak, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg és követelésük 2018. január 15-én még fennáll. A károsultak 2018. február végéig adhatják be a kárrendezés iránti kérelmüket a lakóhelyük szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal kormányablakaiban. A február 28-i határidő jogvesztő hatályú.

A kormányablakokban benyújtott kárrendezési kérelemhez csatolni kell a jogosultságot alátámasztó dokumentumokat, különösen a feladatteljesítésre, annak jellegére, helyére, időtartamára vonatkozó iratokat. Aki valamilyen okból nem rendelkezik a szükséges iratokkal, azok pótlására büntetőjogi felelőssége tudatában írásban vagy akár szóban is nyilatkozatot tehet, amiről a kormányablak munkatársai jegyzőkönyvet vesznek fel. A kérelem befogadása, illetve a nyilatkozat felvétele során a hivatkozott Korm. rendelet 6.§ -ában foglalt rendelkezésekre kiemelt figyelmet kérünk fordítani.

A kárrendezéssel kapcsolatos ügyek intézésére általános hatóságként a Pest Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya jogosult, így a bevett kérelmeket ennek a szervezeti egységnek címezve kérjük továbbítani.

A kérelem és a tájékoztató az alábbi linkeken érhetők el:

Kérelem

Tájékoztató

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.09. 14:55
Pályázati felhívás A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 18. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 18. ,18/A. és 27. §-ai alapján - a Nemzeti Foglalkoztatási Alap (továbbiakban: NFA) "Foglalkoztatási és képzési támogatások" kiadási jogcíme 2018. és 2019. évi központi keretéből - a Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) nyílt pályázatot hirdet a mikró-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

A részletes pályázati felhívás és mellékletei elérhetőek a Hirdetmények menüpont alatt.

Kormányablakokban is intézhetőek az adóügyek »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.08. 16:34
Kormányablakokban is intézhetőek az adóügyek
Január elejétől a gyáli, a pilisvörösvári, a szentendrei és a szobi kormányablakokban is lehetőség nyílik adóügyek intézésére. Január 9-én Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Hadházy Sándor országgyűlési képviselő, Minya Mihály, a NAV Pest megyei Adó-és Vámigazgatóságnak igazgatója, valamint Tarnai Richárd kormánymegbízott közösen nyitotta meg jelképesen a Pest megyei ügyfélpontokat a Szentendrei Kormányablakban.

Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár beszédében kiemelte, míg egy évvel korábban országosan 112 ügyfélszolgálati helyszínen volt jelen a Nemzetei Adó- és Vámhivatal, idénre ez a szám 181-re bővült. Tamásné Czinege Csilla elmondta, az új helyszínek az ország kormányablakait jelentik, amiért köszönet illeti a kormányhivatalokat – tette hozzá az adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Hadházy Sándor országgyűlési képviselő jelentette ki, hogy az adó nélkülözhetetlen az államháztartás számára, hiszen az állam ebből a bevételből fejleszti többek között az egészségügyet, az oktatást, a közlekedést. Hadházy Sándor hangsúlyozta, az új NAV ügyfélszolgálati pontok nagy segítséget jelentenek a környéken élőknek a személyes ügyintézés során.

A két világháború között Magyary Zoltán volt az, aki olyan államigazgatást akart létrehozni, ahol egy helyre gyűjtötte, mint karácsony idején a karácsonyfa alá a csomagokat, a közigazgatás különféle szolgáltatásait – emlékezetett beszédében Tarnai Richárd. Pest megye kormánymegbízottja hangsúlyozta, a szocializmusnak a rendszerváltás előtti és utáni évtizedeiben azonban teljesen más történt, nemcsak a csomagokat, hanem az egész karácsonyfát elherdálták – mondta a karácsonyi hasonlatra utalva. 2010-től a kormányzat újra elkezdte felépíteni azt, amit Magyary Zoltán is elképzelt, a mostani NAV ügyfélszolgálati pontok fejlesztése is az itt élőknek jelent segítséget – emelte ki Tarnai Richárd.

A Pest megyei kormányablakokban lévő NAV ügyfélszolgálatok jelképes megnyitásaként a nemzetiszínű szalagot Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár, Hadházy Sándor képviselő, Minya Mihály igazgató, valamint Tarnai Richárd kormánymegbízott vágta át.

Pest megyében január elejétől már négy Kormányablakban is intézhetik adóügyeiket az érintettek. A NAV munkatársai a gyáli, pilisvörösvári, szentendrei és a szobi Kormányablakokban lesznek elérhetőek.

A kirendeltségekhez hasonlóan az adóügyek széles körét intézhetik a Kormányablakokban dolgozó NAV munkatársaknál, többek között: adókártya ügyintézés, bevallás átvétele, egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos információk, adószámla egyeztetés, tájékoztatás az adószámláról, beadványok/kérelmek átvétele, megszemélyesített csekk kiadása, általános tájékoztatási tevékenység magánszemélyek részére. Akárcsak a többi NAV ügyfélszolgálaton, az érintett Kormányablakokban is lehet bankkártyával fizetni.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.01.04. 09:46
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. január havi elérhetőségeiről.

A kinagyított mellékletet a Kapcsolódó Anyagok alól töltheti le a jobb oldalon.

Elektromos autókat kapott a Pest Megyei Kormányhivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2017.12.21. 13:55
Elektromos autókat kapott a Pest Megyei Kormányhivatal
Több állami intézmény - köztük a Pest Megyei Kormányhivatal - vehette át december 21-én Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől azokat az elektromos autókat, melyeket az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. biztosít számukra a kormányzati elektromos gépjármű flotta projekt keretein belül.

Sikeres évet zárt Magyarország az elektromobilitás terén: 2017 végén több mint 3500 autó fut zöld rendszámmal az ország útjain, majdnem kétszer annyi, mint 1 évvel ezelőtt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten az állami intézmények 26 új elektromos autójának átadásán.

Kiemelte: az érintett intézmények - többek között a Magyar Tudományos Akadémia, az Országos Mentőszolgálat és több kormányhivatal - flottáit gyarapító 26 új autóval az ország közelebb került ahhoz a célkitűzéshez, hogy 2030-ra az árammal hajtott járművek aránya elérje a 30 százalékot. Elmondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság közötti együttműködésnek köszönhetően az idén központosított közbeszerzési eljárással gyorsan és költséghatékonyan került sor 200 elektromos jármű beszerzésére.

Varga Mihály kijelentette: a magyar gazdaság egyik legfontosabb hajtóerejét jelentő járműiparnak át kell állnia az elektromos autók gyártására és fejlesztésére, hogy Magyarország továbbra is az autógyártás élvonalába tartozhasson.

Felidézte, hogy a kormány az infrastruktúra kiépítése és az elektromobilitás terjesztése érdekében létrehozta az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t, a 15 ezer főnél nagyobb települések önkormányzatai számára pályázatot írt ki a töltőállomások telepítésére. Utóbbi eredményeként 75 településen több mint 400 töltőpont épülhet, több helyen már megkezdődött a tervezés vagy a kivitelezés - tette hozzá.

Varga Mihály közölte, hogy továbbra is támogatják a cégek és magánszemélyek beszerzéseit, a tavaly szeptemberben indult elektromos autóvásárlási programban több mint 600 jármű megvásárlásához biztosítottak akár másfél millió forintos támogatást.

Jelentős segítségnek nevezte a szabályozási környezet könnyítését is, mivel - mint mondta - a tisztán elektromos meghajtású járművek után nem kell regisztrációs adót, cégautó- és helyi gépjárműadót, forgalomba helyezési és vagyonszerzési illetéket fizetni.

Hozzátette, hogy a kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fejlesztés és a háttéripar erősítésére is, az Eletric Mobility Europe nemzetközi kutatási együttműködésen keresztül 5 kutatási konzorciumban 8 magyar cég kaphatott támogatást.

Ugron Gáspár, az e-Mobi ügyvezető igazgatója az átadáson közölte, hogy a következő hónapokban majdnem 60 autót fognak átadni országos közfeladatot ellátó hivataloknak és vállalatoknak. Hozzátette: bíznak abban, hogy a program a következő években is folytatódik. Közölte, hogy az e-Mobi az önkormányzatok beruházásain felül csaknem 500 töltési pontot létesít, kivitelezésük jelenleg is folyik, hogy Magyarország rövid időn belül elektromos autókkal is átjárható legyen.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: bár a mentésben elektromos autók még nem vehetnek részt, a 254 telephely közötti a dokumentum- és információszállításban kiválóan használhatók, ráadásul az OMSZ tapasztalatot szerezhet az ilyen járművek üzemeltetésében.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Virágos Csemő

Magyarországi
első hely
1997
Nemzetközi
bronzérem
1998
TOVÁBB

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB

Csemő régi honlapja

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

 

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.055 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 579810 | Ebben a hónapban: 27985 | Ma: 1250 | jelenleg: 1 | Statisztika