1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. - Holnap Ervin napja lesz.
Községháza előtti tér
Hét vezér tér
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány
Dózsa György tér
Virágharang
Templom tér
Községháza

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Rolandból hátralévő idő:

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Interaktív térkép

TOVÁBB

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Tömörkény Gyógyszertár
2700 Cegléd
Rákóczi út 51-53.
Telefonszám: 310-524
Készenl. tel.: 06 30 531 8675

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

csemoegeszseg.hu

www.csemoegeszseg.hu

Együtt a csemőiek egészségéért, együtt gyermekeink jövőjéért!

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB

Hír, program, komment

Albertirsa-Kecskemét 400kV-os távvezeték létesítése »

2017.11.01. 13:32 Lejár 2023.12.31. 23:59 [128]
Albertirsa-Kecskemét 400kV-os távvezeték létesítése - környezeti hatásvizsgálati eljárás

Ezen az oldalon az önkormányzati LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓK és az eljárás hatósági hirdetményei olvashatóak, időrendi sorrendben, az utolsó cselekménnyel kezdődően.


2020. április 6.  

Eljárás megszüntetése     

 




2020. április 6.  

Eljárás felfüggesztés utáni folytatása

 


2019. július 9.  

Értesítés vezetékjogi engedélyezési eljárás indításáról    

 

 


2018. július 7. 

MAVIR Zrt. tájékoztatója 

 

 


2018. június 25.  

Értesítés építési engedélyezési eljárás megindításáról    

 

 


2018. június 15.  

PMKH HATÁROZAT - termőföld időleges más célú hasznosításának engedélyezése   

 


 


2018. június 15.  

PMKH HATÁROZAT - termőföld végleges más célú hasznosításáról   

 

 


2018. február 2.

PMKH HATÁROZAT - környezetvédelmi engedély megváltoztatása   

 

 


2018. február 8.

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLEMÉNYE

 

Az Albertirsa-Kecskemét 400 kV-os távvezeték létesítése kapcsán,

a kiadott környezetvédelmi engedély kapcsán

 

Mint az ismert, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Kecskeméti Járási Hivatala a módosított nyomvonal tekintetében a környezeti hatásvizsgálati eljárást lezáró határozatát meghozta.

Ennek értelmében a módosított nyomvonal megvalósításához a környezetvédelmi engedélyt azzal a feltétellel adta meg, hogy az építési engedélyezésre jogosult hatóság döntéséig a tervezett tevékenység és Csemő Község Önkormányzatának településrendezési eszközei közötti összhangot meg kell teremteni, ezzel a kizáró okot meg kell szűntetni.

 

Idézet a határozat indokolási részéből: "A Kecskemét Déli Iparterület energetikai fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 65/2017. (III.20.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdése alapján az 1. § (1) bekezdése szerinti közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntés fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható."

 

Csemő Község Önkormányzata 2017. december 12-én határozatot hozott arról, hogy a módosított nyomvonalat nem támogatja. A testületi határozat mellett a polgármester és a jegyző is nyilatkozott arról, hogy a módosított nyomvonalat nem támogatja.

Mára teljesen világos, hogy sem a beruházást, sem az engedélyező hatóságot nem köti a testületi határozat.      

 

A meghozott határozat ellen az önkormányzatunk fellebbezni nem fog.

A 450.000.-Ft jogorvoslati eljárási díj összege magas, főleg, hogy tudjuk, a fellebbezéssel sem várható a nyomvonal módosítása; figyelemmel arra is, hogy a fellebbezés nem állítja meg az engedélyezés további folyamatát - lévén a Járási Hivatal határozata fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.  

 

Az engedély tartalma kapcsán vannak kérdések, amelyek tisztázásra szorulnak. Ezek azonban sajnos nincsenek hatással sem a nyomvonalra, sem a hatósági engedélyezési eljárásra.   

Véleményünk szerint nem hangsúlyos az engedélyben, hogy a biztonsági övezettel érintett ingatlanok ugyan mezőgazdasági célt szolgálnak, de a közvetlen közelükben lakóépületek vannak. A tervezett létesítmény rontja a tanyasi létforma fenntartásának lehetőségét, csökkenti a népességmegtartó erejének megőrzését. Ehhez esztétikai alapkövetelmény, hogy a lakókörnyezet jellege jelentősen ne változzon meg, márpedig a vezeték rontja a tájképet.

 

Önkormányzatunk arra készül, hogy szerepet vállal a jogos lakossági igények felmérésében, a kártalanítási igények benyújtásában, az összegszerűség megállapításában, az esetlegesen szükségessé váló jogsegélyszolgálat megszervezésében.  

 

Csemő Község Önkormányzata

 


 

2018. február 2.

BKMK HATÁROZAT - környezetvédelmi engedély, feltétellel  

 

 


2017. december 15.

BKMK KÖZLEMÉNY

 

 


2017. december 12.

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HATÁROZATA A MÓDOSÍTOTT NYOMVONALRÓL 

 

 


2017. december 5.

PMKH VÉGZÉS  

 


2017. december 1.

BMKH ÉRTESÍTÉS 

 

 


2017. november 27.

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ 

 

NEM ÉRTEM MAGUNKAT…

Végignézve, végigélve a hétvégi szócsatát számtalan gondolat és indulat is van bennem! Merthogy nem párbeszéd zajlott, hanem értelmetlen egymásnak feszülés, sok-sok sértegetéssel…  Miért?    

Gondolja azt bármelyikünk a másikról, hogy akarja a vezetéket? Vagy annak örül, hogy ez Csemőt is érinteni fogja? Tényleg mi vagyunk egymás legfőbb ellenségei?

Nem hiszem!

Nem akarok megmondó ember lenni, de azért néhány alapvetést mindenki figyelmébe ajánlok!

 

Együttműködni akkor és úgy lehet, ha az érdekeinket, tényekkel alátámasztva sikerül helyben összehangolnunk. Érvek kellenek!

 - Az, hogy van más nyomvonal - látjuk és megtapasztaltuk, hogy nem érv, mind az önkormányzat, mind a civilek lepattantunk… "Túráztathatjuk" azon magunkat, hogy miért nem akarják, gyárthatunk elméleteket (az állat fontosabb, mint az ember?), elhihetjük, amit a Vasai Zsolti írt, hogy az útfejlesztési koncepció miatt nincs partnerség a lajosmizsei nyomvonal kapcsán - de előrébb nem leszünk vele, szerintem mára azt mindannyian látjuk, hogy ebben nem lesz változás.

- Az, hogy menjen a vezeték a föld alatt, szintén tudjuk, hogy nem fogják támogatni, mert egyrészről 4x-es költség, másrészről én személy szerint a földben eltakart árnyékolás - tényleg nem ismert - hatásaitól jobban félek, mint a felszín fölött a mért adatoktól.    

- Az, hogy életveszélyes a vezeték szintén nem érv, mert ezt semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. A WHO tanulmányt a szerző cáfolta: http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/blood/leukemias/magasfeszultsegu-tavvezetekek:-egy-tanulmany-tagadja-a-leukemia-kockazatat-188791.html

Ráadásul van a közelmúltból az albertirsai 400 kV-os vezetéken mérési eredmény:

http://atomfizika.elte.hu/akos/tezisek/szd/vizsolyipali_bscszd.pdf így nem kell kitalálni, hogy mekkora lehet a mikrotesla érték.

 

Lehet és kell tárgyalni a beruházó MAVIR Zrt-vel, de esély csak eldöntendő és nyitott kérdések kapcsán van eredmény elérésére.

Hiába van hadsereged, ha töltényt nem viszel a csatába… Már pénteken írtam és felajánlottam; most is megerősítem, hogyha bárki, akár a mozgalom olyan kéréssel keres meg, amely bizonyított állításokat tartalmaz és amennyiben szükséges a közösség érdekében való fellépés - természetesen mindent elkövetek az érdeksérelem elkerülésére. Senki nem jelentkezett. 

Az eldöntendő, nyitott kérdések közé tartozik annak a körnek a meghatározása, hogy ki az az érintetti kör, akik kapcsán kérjük, hogy a MAVIR Zrt egyeztessen. További kérdés lehet a kártalanítás-kisajátítás.      

Már most mondom, mert tudom, hogy nem fognak 400-500-600 méterre lakókat érintetteknek elfogadni, e körben jó, ha sikerül a 200 méteres területen belüli ingatlanok tulajdonosai kapcsán egyeztetést kérnünk.   

 

Változtatni kell a kommunikációs stíluson! 

Ugye egyikünk sem gondolja, hogy a megosztások, like-ok száma döntő bármiben is? Hogy ez ad erőt, ettől lesz eredmény? De az sem helyes, ha olyan állítások osztódnak meg, amelyek között ráadásul több nem is igaz. 

Olvasom, hogy nem mentem el egy olyan fórumra, amelyre nem hívtak meg. Állítólag meghívtak és nyilván hiába mondom, hogy ez nem igaz, de azt is leírták, hogy ez az egész mostani helyzet azért alakult ki, mert nem voltam ott… Ilyen és hasonló bejegyzésekre semmi szükség!

Szándékosan választottam az írásbeli formát, és nemcsak azért mert a szó elszáll…, hanem azért is, mert így kevesebb félreértési lehetőség van - a vélemények ott vannak feketén és fehéren!

Az a minimum, hogy aki bekapcsolódik és véleményt formál, megtiszteli a másikat azzal, hogy elolvassa, értelmezi, adott esetben kérdez és nem vádaskodik, ha nem világos valami. Eddig nem ez történt.    

Véleményem szerint rendkívül szűk mozgásterünk maradt!  

Az első nyomvonal igaz, szinte csak a ceglédi közigazgatási területen, de több lakóingatlan feletti átmenettel tervezték. Az új útvonal több száz méterre kerül ki minden lakóingatlant, még annak rovására is, hogy a nyomvonal NATURA 2000-es területet is érint. 

 

A nagyfeszültségű vezeték ügyében az önkormányzaton semmi nem múlott és múlik. Ezt lehet vitatni, és lehet nem elhinni… Változni fog valami? 

Csak akkor, ha nem egymást stresszeljük, csak ha valós kérdésekre keresünk érdemi válaszokat és nem megsértődünk, hanem gondolkodunk!  A közösségi oldal nem a megfelelő kommunikációs terep a közös vélemény kialakítására.

 

Köszönöm, ha olvasták és elgondolkodnak a leírtakon! 

Dr. Lakos Roland 

polgármester 

 


2017. november 24.

ÉRTESÍTÉS HELYSZÍNI SZEMLÉRŐL

 

 

 


2017. november 22.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

 

A 65/2017. (III.20.) Korm. rendelet az energetikai fejlesztéssel összefüggő hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. 

Tudomásul vesszük a villamos vezeték építésének szükségességét, és hogy a fejlesztés nemzetgazdaságilag kiemelt projekt.

A hivatkozott kormányrendelet 4. §-ának b) és c) pontjai alapján a beruházással összefüggésben településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.   

 

Csemő Község Önkormányzata és az érintett települések abban érdekeltek, hogy a megvalósítandó fejlesztés a lehető legkevésbé zavarja meg a kialakult állapotokat, a kialakított élettereket.

 

E körben megjegyzem, hogy a részletes elemzést és vizsgálatot követően is azt lehet kijelenteni, hogy NINCS olyan vezetékútvonal, amely kétszáz méteres környezetben ne érintsen ingatlant, vagy gazdaságot.  Pont a vizsgálódás során körvonalazódott egy alternatív nyomvonal, amely teljesen más irányból kerülte volna meg a településeinket, (de ugyanúgy érintett volna ingatlanokat, csak az Ugyer más részét, Csemőben nem Zöldhalom, hanem a Hantházai részen…) - az érintett települések polgármestereinek módosítási javaslatát a beruházó elvetette. 

 

A projekt kapcsán a ceglédi és csemői érintett területrészeken érzékelhető lakossági tiltakozás.

Teljesen érthető, hogy az érintett területeken nem örülnek a vezeték létesítésének!

Mi sem!

 

A közös bánatunk azonban nem tudja sem megakadályozni a beruházást, sem úgy eltéríteni a nyomvonalat, hogy az ne érintsen lakott külterületi részeket. Azt a megoldást kerestük, ami a lehető legkisebb rosszal, a legkevesebb lakossági érintettséggel jár.

A kijelölt nyomvonal megfelel a Magyar Szabvány és a vonatkozó jogszabályok előírásainak.

Amíg az eredeti nyomvonal közvetlen tanyák fölött haladt el, addig az új nyomvonal kapcsán sikerült elérnünk, hogy a kötelező védőtávolságot többszörösen meghaladó távolságban húzódik majd a vezeték.  

Valljuk, hogy a közösségi érdek előnyt élvez az egyéni érdekeknél, és azt is, hogy a többség érdekét az értelmetlen "harc"helyett ez a kompromisszumos és jogilag alátámasztott megoldás szolgálja.   

 

Nem vagyunk sem fizikusok, sem orvosok… Nem tudjuk megítélni, hogy a tiltakozók által a közösségi oldalakon közzétett élettani hatások, vagy a szakhatóságok, valamint a beruházó által hivatkozott szabványokban írt veszélytelenségi tényezők az igazabbak, teljesebb körűek…

Abban hiszünk, hogy a szabványokat, normákat megalkotók olyan szakemberek, akik a tőlük elvárható szakmai alapossággal alkották meg úgy a szabályokat, hogy az a lehető legkisebb kockázatot jelentse minden tekintetben egy adott fejlesztés kapcsán. 

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a beruházó partner abban, hogy olyan nyomvonal kerüljön véglegesen engedélyezésre, amely a lehetőségekhez mérten minimum 180-200 méterre kerüli el a lakott élettereket.  

Azt kértük a beruházótól, hogy az így kialakított nyomvonal mentén az érintett lakosságot keressék fel és személyesen egyeztessenek a tervekről. Azt is kértük, hogy szakemberek tájékoztassák az érintett lakosságot a kockázatokról, hogy konkrétan adjanak választ a helyben felmerülő kérdésekre.

A beruházó képviselője erre ígéretet tett, ahogy történt ez a Nagykőrösiek és a Kecskemétiek esetében is, és ahol semmiféle ellenállás sincs a tervezett beruházás kapcsán. 

 

 

Dr. Lakos Roland 

polgármester 

 


2017. november 1.

BMKH TÁJÉKOZTATÓ 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti járási Hivatala KÖZLEMÉNYE az Albertirsa-Kecskemét 400kV-os távvezeték létesítése kapcsán, környezeti hatásvizsgálat tárgyában.   


 


Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások



Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözöljük!

Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy bemutassuk Csemőt!

 

BEMUTATÓ

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői mise

Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 70. évfordulójára 2022-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

Csemő látványtérkép

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.128 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 5806183 | Ebben a hónapban: 74249 | Ma: 3554 | jelenleg: 2 | Statisztika