PETRIK TAMÁS

Csemő képviseletében megnyerte a
2017. évi Nemzeti Vágtát.
A győzelemről és a csemői vágta-eredményekről
ide kattintva olvashat bővebben!

SZELLŐ IMRE

a WBO interkontinentális cirkálósúlyú bajnoka
versenyzését Csemő Község Önkormányzata is támogatja
ide kattintva olvashat bővebben!

1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2021. január 16. szombat, Gusztáv napja van. - Holnap Antal napja lesz.
Községháza
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány
Templom tér
Községháza előtti tér
Virágharang
Hét vezér tér
Dózsa György tér

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Belvárosi Gyógyszertár
2700 Cegléd
Szabadság tér 9.
Telefonszám: 500-079
Készenl. tel.: 06 70 296 2869

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

Szellő Imre

Szellő Imre áll az élen a WBO cirkálósúlyú ranglistáján.
TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Uránia Mozi Cegléd

Ma már nincsenek előadások...
TOVÁBBI ELŐADÁSOK

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/18 bejegyzés:10/174

Elhunyt Szabó Ferenc, volt megyei képviselőnk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 08. péntek, 08:41
Elhunyt Szabó Ferenc, volt megyei képviselőnk
Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Fidesz volt országgyűlési képviselője. Szabó Ferenc két cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja, 1998-ban és 2002-ben

Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Szabó Ferenc két cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja, 1998-ban és 2002-ben is a Fidesz Pest megyei listájáról szerzett mandátumot. Felszólalásaiban többek között a szőlőtermesztésről és a vadvédelemről szóló törvény kapcsán mondta el véleményét.

Szabó Ferenc 1994-től a Pest Megyei Közgyűlés tagja volt, Abonyban pedig önkormányzati képviselőként is tevékenykedett.

www.pestmegye.hu

 

Új típusú utasbeállót épít ki a vasúttársaság Pest megye több településén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 07. csütörtök, 13:45
Új típusú utasbeállót épít ki a vasúttársaság Pest megye több településén
A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében – elsősorban a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő – utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő,

A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében – elsősorban a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő – utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő, modern megjelenésű, várakozásra alkalmas építmény fejlesztéséről döntött. Az új utasbeállókat világítással, jó minőségű padokkal, utastájékoztatással és biztonsági kamerarendszerrel látják majd el. A korszerű utasbeálló kifejlesztésével, kialakításával és felszereltségével a vasúttársaság célja, hogy vonzóbbá tegye az elővárosi közlekedést az utasok számára.

A Budapest–Veresegyház–Vác vonal Erdőkertes megállóhelyén már megkezdték az első beálló telepítését.

A beruházáshoz szükséges tervezési folyamat 2019 közepén kezdődött el, az utasok igényeinek megfelelő, modern dizájn kiválasztásával. A modulrendszerben kialakított, új típusú utasbeállók – igazodva a vasút változatos megállóhelyi környezetéhez – szélsőperonra és két vágány közötti, úgynevezett középperonra is telepíthetők. Az öt méter hosszú alapmodul közel három méter magas és 2,6 méter mély, ebből több mint másfél méter mélységben széltől védett. Az új utasbeállók modern formavilágát anyaghasználatuk is kihangsúlyozza. A stabilitást sugárzó acélszerkezet robusztus megjelenését oldja a nagyméretű üvegfelületek használata. A várakozóhelyeken utcabútorokat – padot, utastájékoztató vitrint – is elhelyeznek, amelyek a biztonsági üvegezett felületekkel és a biztonsági kamerákkal együtt teljesítik a vandálbiztosság általános követelményeit. Az utazóközönség kényelmét fogják szolgálni az egyes utasbeállókba telepített jegykiadó automaták is.

Erdőkertes megállóhelyen december végén átadták a munkaterületet az első új típusú utasbeálló telepítéséhez. A munkálatok nem zavarják az utasforgalmat. A beruházásnak köszönhetően automata fogja biztosítani a gyors és kényelmes jegyvásárlást. A kivitelezés befejezése 2021 első negyedévében várható.

Erdőkertes mellett, előreláthatóan 2021 első negyedévében, Felsőpakony, Tóvároskert, Vecsés-Kertekalja és Alsógalla, a második negyedévben Gyál, Vicziántelep, Bicske alsó, Felsőgöd, Sülysáp és Törökbálint kaphat új típusú utasbeállót. Mezőkövesd felsőn, Szentmártonkátán, Szőlősnyaralón és Vác-Alsóvároson a jövő év őszén várható az átadás, 2021 év végére pedig Rákospalota-Kertváros, Tápiószecső és Dunakeszi új utasbeállója is elkészülhet (kiemelve a Pest megyei települések, szerk.).

Forrás: MÁV

 

Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 05. kedd, 08:42
Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon
2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat

2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 187 millió forintos támogatást az önkormányzat 62 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 249 millió forintból valósul meg Biatorbágy városrész csapadékvíz rekonstrukciója.

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett városrész Biatorbágy Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó építése valósul meg.
Jelen projektben tervezett csapadékvíz levezető csatornahálózat kapcsolódik a Biatorbágy NY-i lakóterület III. ütemében tervezett és megvalósult csapadékvíz elvezető hálózatához. A projekt megvalósítási területén csapadékcsatorna épül az Ybl Miklós sétányon a Kinizsi utcáig. Csapadékvíz visszatartására tározó építése is megvalósul az Ybl Miklós sétány Juhász Gyula utcai kereszteződésén túli területen, ahol jelenleg is csapadékvíz szikkasztó üzemel.

A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

PROJEKT CÍME: BIATORBÁGY YBL MIKLÓS sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex építése
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2051 Biatorbágy, YBL MIKLÓS sétány

A projekt kezdésének dátuma: 2020.08.05.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.15.
Kivitelező: Útkorona Építő és Szolgáltató Kft.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 187,48 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

 

Igazgatási szünet a Megyeházán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 22. kedd, 11:02
Igazgatási szünet a Megyeházán
A Pest Megyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. december 28-tól (hétfő) igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2021. január 4-én (hétfő) folytatódik. www.pestmegye.hu

A Pest Megyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. december 28-tól (hétfő) igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2021. január 4-én (hétfő) folytatódik.

www.pestmegye.hu

 

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt - kommunikáció »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 18. péntek, 09:46
Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt - kommunikáció
Az ajánlattételi felhívás tárgya, leírása: Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című,

Az ajánlattételi felhívás tárgya, leírása:

Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2 számú projekthez kapcsolódó kommunikációs menedzseri feladatok ellátása.

A dokumentumok innen tölthetők le:

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi lap

Pályázati dokumentáció

Feladatlista

Timeline - rendezvények

Adatkezelési tájékoztató

www.pestmegye.hu

 

Kis- és középvállalkozások eszközbeszerzés támogatása - TRANS-IT 2002 Kft. (Újhartyán) »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 17. csütörtök, 11:12
Kis- és középvállalkozások eszközbeszerzés támogatása - TRANS-IT 2002 Kft. (Újhartyán)
Nyolcvanhat Pest megyei vállalkozás nyert el több mint 4,7 milliárd forintot eszközberuházásainak támogatására és munkahelyeik megtartására a Pest megyei kompenzációs forrásból.

Nyolcvanhat Pest megyei vállalkozás nyert el több mint 4,7 milliárd forintot eszközberuházásainak támogatására és munkahelyeik megtartására a Pest megyei kompenzációs forrásból.

A mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére irányuló pályázat célja, hogy támogassa a Pest megyei vállalkozások eszközbeszerzését, a versenyképességük növelését és a munkahelyek megtartását.

A pályázat egyik nyertese a TRANS-IT 2002 Kft. A cég eszközbeszerzésre kapott támogatást, az új LIEBHERR Litronic gumikerekes kotrógép a vállalkozás Újhartyán külterület 0111/30 hrsz alatt található telephelyen kapott helyet. A TRANS-IT 2002 Kft., családi vállalkozás. Két testvér: Keindl Gábor és Keindl Csaba a tulajdonosai. A cég gépi földmunkák végzésével, útépítéssel foglalkozik. A vállalkozás bevételének legnagyobb részét saját fejlesztéseire fordítja.

A beruházással a cég termelékenysége javul és új munkavállalót is alkalmaz.

A projekt azonosítószáma: PM_KKVESZKOZ_2018_A150

www.pestmegye.hu

Elhunyt Manninger Gábor »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 16. szerda, 14:54
Elhunyt Manninger Gábor
Pest Megye Közgyűlésének korábbi alelnöke 77 éves korában halt meg. Manninger Gábor 1943-ban született, általános és középiskoláit Vácott végezte. Ifjú korában mind Vácon, mind országos szinten jegyzett kiváló kézilabdás volt.

Pest Megye Közgyűlésének korábbi alelnöke 77 éves korában halt meg.

Manninger Gábor 1943-ban született, általános és középiskoláit Vácott végezte. Ifjú korában mind Vácon, mind országos szinten jegyzett kiváló kézilabdás volt. Diplomáját a Miskolci Nehézipari Egyetemen kapta 1966-ban. Ez évtől kezdődően a FORTE Fotokémiai Gyárban dolgozott különböző vezető beosztásokban. 

1990-től a Magyar Demokrata Fórum tagja volt, 1992-től a Váci Szervezet elnöke lett. Tagja volt az MDF Pest Megyei és Országos Választmányának.

1994-ben indult polgármesternek, ugyanebben az évben Vácott helyi képviselő lett és Pest Megye Közgyűlésének alelnökének választották meg. 1996-ban tagja lett a Pest Megyei Területfejlesztési Tanácsnak, és 1997-től általános alelnöke is volt a Budapesti Agglomeráció Fejlesztési Tanácsnak.  és Vác Város Önkormányzata által alapított Váci Múzeumért Közalapítvány Kuratóriumának az alapításától hosszú évekig az elnöke volt. Részt vett a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkájában is, mint Mikrohitel Bizottság elnöke.

vaconline.hu

 

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 14. hétfő, 10:05
Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt
Az ajánlattételi felhívás tárgya: Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2

Az ajánlattételi felhívás tárgya:

Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2 számú projekthez kapcsolódó külső projektmenedzseri feladatok ellátása.

A dokumentumok innen tölthetők le:

Projektmenedzseri feladatok ellátása

Ajánlattételi lap

Project summary

Feladatlista

Timeline - rendezvények

www.pestmegye.hu

 

Felújították az orvosi rendelőt Kosdon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 11. péntek, 09:05
Felújították az orvosi rendelőt Kosdon
Az egészségügyi alapellátás megfelelő infrastrukturális hátterének biztosítása és a szolgálgatási színvonal növelése érdekében egy új épület építése indokolt volt a településen, hogy a betegellátás megfelelő színvonalon, a jogszabályi kötelezettség teljesítésével

Az egészségügyi alapellátás megfelelő infrastrukturális hátterének biztosítása és a szolgálgatási színvonal növelése érdekében egy új épület építése indokolt volt a településen, hogy a betegellátás megfelelő színvonalon, a jogszabályi kötelezettség teljesítésével tudjon működni.

Az új egészségházban védőnői szolgálat, háziorvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki, a szükséges kiszolgáló helységekkel együtt. Az épületben az alapellátáson túl további egészségfejlesztési programokhoz kapcsolódó igényeket, szükségleteket is képes kielégíteni.

A projekt célja volt a települési egészségügyi alapellátás infrastrukturális és eszközállományának fejlesztése, a szolgáltatások minőségi javítása és bővítés, valamint hosszabb távon a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növelése, a betegségek megelőzése, az életminőség javítása és munkaképesség mielőbbi visszaállítása.

A projekt megvalósításához Kosd 127 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet 6,6 millió Ft önrésszel egészített ki.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu

 

Felújítják a teljes csapadékvíz-rendszert Kisnémediben »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 03. csütörtök, 11:38
Felújítják a teljes csapadékvíz-rendszert Kisnémediben
Kisnémedi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 113 millió forintos támogatást az

Kisnémedi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 113 millió forintos támogatást az önkormányzat 5,9 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 119 millió forintból valósul meg Kisnémedi község csapadékvíz rekonstrukciója.

Az elmúlt évtized elején Kisnémedi község belterületen a záporszerű, nagy intenzitású esőzések több alkalommal is nagyon sok problémát okoztak. Ezért a község önkormányzata 2005. évben elhatározta a település csapadékvíz-rendszerének teljes felújítását és korszerűsítését. A megkezdődött munkákkal a III. tervezet ütemet valósítják meg, mellyel a tervezett több éves beruházás utolsó üteme is megvalósul.

A projekttel több éves csapadékvíz elvezetési problémát old meg az önkormányzat.

PROJEKT CÍME: Kisnémedi Község belterületi felszíni csapadékvíz-vízelvezetés III. üteme
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2163 Kisnémedi D-NY-i övárok, Kossuth út, Zrínyi u. árok, tározók
A projekt kezdésének dátuma: 2020.07.24.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.17.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 113,96 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

 

12345678910

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

 

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.027 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 2769644 | Ebben a hónapban: 30693 | Ma: 166 | jelenleg: 2 | Statisztika