1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2024. július 21. vasárnap, Dániel napja van. - Holnap Magdolna napja lesz.
Dózsa György tér
Községháza előtti tér
Hét vezér tér
Templom tér
Községháza
Virágharang
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Rolandból hátralévő idő:

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Interaktív térkép

TOVÁBB

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Pingvin Patika
2700 Cegléd
Múzeum u. 2-4.
Telefonszám: 500-295
Készenl. tel.: 06 30 989 7341

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

csemoegeszseg.hu

www.csemoegeszseg.hu

Együtt a csemőiek egészségéért, együtt gyermekeink jövőjéért!

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB

ENGEDJE MEG, HOGY BEMUTASSUK CSEMŐT!


Tisztelt Látogató!

Köszönjük, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassuk Csemőt!

 

KözségházaCsemő község 1952-ben Nagykőrös és Cegléd külterületéből alakult. Ekkor dőlt el az úgynevezett "csemői per", melyben a két szomszédos város e terület birtoklásáért folytatott harca zárult le.
A fővárostól, Budapesttől 70 km-re, az ország közepén terül el, mintegy 8 ezer hektár területen.

 

Csemő fejlődése azért is említésre érdemes, mert szinte a semmiből jött létre 66 évvel ezelőtt és múltjában történelmi személyek és események sem szerepelnek. Sikereit a programokban aktívan közreműködő lakosságának köszönheti.

 

A fejlesztések legtöbb esetben pályázati források bevonásával valósulhattak meg, a kistérségben Csemő, az elmúlt 10 év átlagában messze a legtöbb pályázatot adta be és nyerte meg. Csemő Község bár fiatal település, az 1990-es évek közepétől a belterület infrastrukturális fejlődése rendkívül gyors és látványos volt. 1999-re elkészült a gáz- és telefonhálózat, a víz- és a csatornahálózat, valamennyi belterületi út szilárd burkolattal lett ellátva és a település központja is megszépült.


Az új évezred fordulójára a község belterületén a műszaki infrastruktúra kiépítettsége messze meghaladta az országos átlagot. A teljes közművesítettségen túl a szolgáltatások körét olyan további beruházások szélesítették, mint a kábeltelevíziós hálózat, később az internet kiépítése.

 

Az élhető településkép kialakításához hozzátartozik és elvárás is, hogy a középületek és azok funkciói magas szinten, a kor követelményinek mindenben megfelelő módon szolgálják a lakossági igényeket. 2008-ra a település valamennyi közösségi funkcióval bíró, illetve szolgáltatást nyújtó intézményét felújította és a berendezési, felszerelési tárgyakat is modernizálta. Mára elmondható, hogy a község belterületén felújított és európai mintaprojektté nyilvánított óvoda, iskola, egészségház, gyógyszertár, szociális foglalkoztató van, amely középületek a lakossági szükséglet kielégítését maximálisan biztosítják. A szintén teljesen felújított Községházán helyet kapott egy civilházi rész, valamint két szinten Könyvtár és közművelődési színtér működik.
Túlzás nélkül kijelenthető, hogy Csemő a szociális alapellátások és szolgáltatások tekintetében is kiemelkedik a régióból.

 

A település fejlesztése nemcsak a belterület határáig terjed. A külterületen szinte teljes a villamosítottság, a sűrűbben lakott, ún. zöldhalmi településrészen elérhető a vezetékes gáz szolgáltatása is. A közlekedés szempontjából főbb útvonalak aszfaltosak, útjain távolsági buszközlekedés működik. Zöldhalomban orvosi rendelő is működik, valamint itt található a Tájház.

 

Az elért eredmények megőrzése, a kialakított infrastruktúra működtetése legalább akkora feladatot jelent önkormányzatunk számára, mint a kialakítás volt. Csemő Község Önkormányzata a célokat koncepcionálisan fogalmazta meg. E szerint legfontosabb feladat, hogy az önkormányzat és intézményei működését, működési kiadásait minden körülmények között aggálytalanul biztosítani tudja. A költségvetés tervezésekor ezért a szükséges és elégséges mértéket szem előtt tartva, szigorú elszámolási rendben tervez, alapelv, hogy működésre nem vett és nem is vesz fel hitelt.

 

Csemő községben a fenntarthatóság emberi erőforrása biztosításának legfőbb letéteményesei az oktatási intézmények, illetve az integrált rendszerű oktatás.

A község vezetése különösen fontosnak tartja az itt élő gyermekek európai szintű nevelését és oktatását. Ennek érdekében került sor az óvoda és iskola épületének felújítására, korszerűsítésére, valamint modern számítástechnikai oktató eszközök beszerzésére. Meggyőződéssel valljuk ugyanis, hogy helyi a viszonyok között (nagyon sok a hátrányos helyzetű, sőt a halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, nagy távolságok, relatíve alacsony iskolázottság, stb…) az önkormányzati törvényben leírt kötelező feladatain túl az önkormányzatnak komoly felelőssége van a nevelésben, munkáját nemcsak a jelen, hanem a "jövő generációja" érdekében is végeznie kell.

 

A rendkívül eltérő családi körülmények között élő közel 600 gyermek számára az óvodai 3, majd az iskolai 8 év alatt - a fejlesztések révén - olyan feltételeket tudunk biztosítani, melyekkel bátran felvehetjük a versenyt az ország más óvodáival és iskoláival.

Ahhoz, hogy Csemő kívánatos élettérként pozícionálhassa magát a települések piacán, vonzó, fenntartható falutermékként kell megjelennie. Ennek érdekében szükség van a település arculatának további fejlesztésére, vonzó vidéki jellegű, nyugodt településkörnyezet megteremtésére, amelynek legfontosabb elemei a következők: 

 • Településszépítés, közterek rendezése, hagyományos építészet támogatása (e tekintetben Csemő már eddig is szép eredményekkel büszkélkedhet)
 • Külterületek rendezése, új zöldhalmi alközpont kialakítása
 • Erdőterületek rendezése, piknik és pihenő létesítmények kialakítása
 • Környezetvédelmi programok kidolgozása
 • Kerékpárút, gyalogút hálózat létrehozása
 • A közlekedési infrastruktúra fejlesztése
 • Települések közötti összekötő utak fejlesztése (térségi összefogással)
 • A külterületi utak állapotának javítása.


Csemő Község Önkormányzata számára a fejlődés legfontosabb záloga a helyi emberekben meglévő "csemői tudat" (lokálpatriotizmus). A fiatalok magas létszámarányára, a helyi összetartó és aktív civil szerveződésekre lehet alapozni. A korábbi, virágosítási mozgalomban elért sikerek fő letéteményesei is a lakosok voltak.

Közösen fejlődési pályán tarthatjuk Csemőt!

 

Bízom abban, hogy nem csak az interneten keresztül, hanem a "való világban" is ellátogat Csemőbe és élményekben gazdag kellemes napokat tölt el a faluban.

 

Szeretettel várja Önt Csemő valamennyi lakója és Önkormányzata!

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözöljük!

Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy bemutassuk Csemőt!

 

BEMUTATÓ

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

 • Kinek jár?
 • Milyen feltételekkel?
 • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői mise

Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 70. évfordulójára 2022-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

Csemő látványtérkép

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.015 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 6035733 | Ebben a hónapban: 55051 | Ma: 401 | jelenleg: 1 | Statisztika

Pályázatok