1997 után, 2018-ban újra első helyen végzett CSEMŐ a "Virágos Magyarország" verseny 1000 fő feletti falu kategóriájában.

Az 1998-ban megszerzett európai bronz díj után 2019-ben EZÜST díjat kaptunk! 
A "Virágos Csemőről" ide kattintva olvashat

Ma 2024. február 21. szerda, Eleonóra napja van. - Holnap Gerzson napja lesz.
Községháza előtti tér
Hét vezér tér
Virágharang
Dr. Kováts Zoltán Emléksétány
Templom tér
Dózsa György tér
Községháza

Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Rolandból hátralévő idő:

120

4

12

22

nap óra perc m.perc

Interaktív térkép

TOVÁBB

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

TOVÁBBI PROGRAMOK

Shop 2017

TOVÁBB

Gyógyszertárak

A mai
ügyeletes
gyógyszertár:

Gyógyír Gyógyszertár
2700 Cegléd
Rákóczi út 7.
Telefonszám: 319-200
Készenl. tel.: 06 30 333 4401

TOVÁBB

Nemzeti Vágta

Csemő sikerei

TOVÁBB

csemoegeszseg.hu

www.csemoegeszseg.hu

Együtt a csemőiek egészségéért, együtt gyermekeink jövőjéért!

TOVÁBB

ASP

önkormányzati alkalmazás központ

TOVÁBB

Csemői Palotás SE

versenysport, tömegsport, szabadidő

TOVÁBB

Csemői adattár

TOVÁBB

Településszerkezet

TOVÁBB

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI


12345678910
oldal:1/36 bejegyzés:10/358

Ideiglenes változás a ceglédberceli ügysegéd ügyfélfogadási idejében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.28. 15:53
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Ceglédbercelen a települési ügysegéd – a Polgármesteri Hivatal épületét érintő áramszünet miatt – 2021. 09. 29. (szerda) helyett 2021. 10. 01-én (pénteken) fogad ügyfeleket.

Azonnali ügyintézésre a közelben a Ceglédi Járási Hivatal Hatósági Osztályán (Cegléd, Kossuth tér. 1.) van lehetőség.

Telefonszám: (53) 999-411

Ügyfélfogadási idő:

Szerda: 10.00 – 16.00

Megértésüket köszönjük!

Gulyás Gergely: Magyarország megújításának legfontosabb feltétele a vidéki élet megújítása »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.28. 08:25
Gulyás Gergely: Magyarország megújításának legfontosabb feltétele a vidéki élet megújítása
Magyarország megújításának legfontosabb feltétele a vidéki élet megújítása, és ebben Kiskunlacháza komoly eredményeket tud felmutatni az utóbbi években - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Kiskunlacháza szombati városavató ünnepségén.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: „Mindig az a tapasztalat segített megfordítani a legválságosabb helyzeteket is, ha egy közösség tagjai kellően erősek voltak ahhoz, hogy számíthassanak egymásra. Így volt ez a redemptio idején éppúgy, mint az elmúlt tíz évben, amikor Magyarország közös erővel nemcsak megállította a gazdaság zuhanását, hanem olyan fejlődési pályára állt, mely hosszú évek óta töretlen és ma is biztos lehetőséget ad az előrelépésre".

A miniszter emlékeztetett: ez idő alatt egymillió új munkahely jött létre, jövőre több lesz a minimálbér, mint 2010 előtt az átlagbér, összefogva sikerült kivédenünk a koronavírus meg-megújuló rohamait és a rendszerváltoztatás óta soha nem látott gazdasági növekedést tudhatunk magunkénak az idén.

Mindeközben nemzetközi szinten is ki tudunk állni önmagunkért és napjainkban már több magyar fiatal tér haza külföldről, mint amennyien elmennek itthonról - fűzte hozzá.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a vidéki élet megújításának legfontosabb célkitűzései: mindenki számára elérhetővé tenni a közszolgáltatásokat és gyorsabbá, kényelmesebbé, biztonságosabbá tenni a közlekedést, továbbá életet vinni a közösségépítés színtereibe.

Kiskunlacháza e téren példamutató eredményekkel büszkélkedhet, hiszen megújultak helyi oktatási intézményei, a művelődési háza, játszóterek jöttek létre, valamint sportlétesítmények, utak, járdák épültek, épülnek és javult az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés is - mondta.

Városi rangra emelésével Kiskunlacháza visszakapta az ősök jussát - fogalmazott a miniszter, felidézve, hogy a két Árpád-kori helységből kialakult településen mindig szabadságszerető emberek éltek, akik nemcsak a tatárt és a törököt élték túl, de időről időre a Duna áradásai után is újjáépítették otthonaikat. Kiskunlacháza kemény munkával és határtalan szorgalommal, valamint az élő közösség erejével vívta ki újra és újra önrendelkezését - mutatott rá.

A település jó példája annak is, hogy egyetlen falu, vagy város is sokat tehet hozzá a nemzet egészének életéhez - hangsúlyozta Gulyás Gergely. Szavai szerint a lacháziaknak is sokat köszönhetünk: kiművelt emberfőket, gyönyörű templomokat, erős református és katolikus közösséget éppúgy, mint a magyar kultúra nagy épületének egy fontos építőelemét.

Répás József polgármester történelmi pillanatnak nevezve a várossá avatást kiemelte: a helyiek munkája nélkül Kiskunlacháza nem tartana ott, ahol tart. Utalt arra, hogy a település 150 éve már viselhette a városi címet, amit a "történelem fintora" elvett a helyiektől.

Rámutatott: e rang visszaszerzése főhajtás is az elődök erőfeszítései előtt. Egyben korszakváltás, amely után a legfontosabb cél olyan kisvárost építeni, ahol minden generációnak jó élni, mely jövőképet mutat, ahová jó visszatérni.

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő szerint Kiskunlacháza a városi rang kivívásával új pályán indul el új lehetőségek mentén. Azt tanácsolta Kiskunlacháza lakóinak, hogy legyenek "erős összekötő kapocs a kiskun-világ és a fővárosi agglomeráció között" és teremtsék meg saját településükön azt a klasszikus értelemben vett polgári világot, amely szellemében is segíti az újjászületett város további fejlődését.

Pánczél Károly országgyűlési képviselő Kiskunlacháza történelmének legjelentősebb fordulópontjait ismertetve elmondta: a település a kunok 1745-ös önmegváltásától (redemptio) 1872-ig mezőváros volt, ezt a rangot egy közigazgatási átszervezés során vesztette el. Ugyancsak meghatározó volt, amikor Pereg és Lacháza település egyesülésével létrejött a mai Kiskunlacháza. Ezek sorába illik az idei esztendő is - fűzte hozzá, megemlítve, hogy ezt megelőzően nyolc éve nem adtak át városi címet Magyarországon.

Fontosak az adatok, amelyek alapján ezt a rangot kiérdemelte a település, ám a város igazi ereje nem azokban és az épített környezetben, hanem az itt élő emberekben, az itt működő közösségekben van - jelentette ki a képviselő.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, a városi rangra emelkedett település fontosságát mutatja az, hogy a kormányhivatal hatósági kirendeltséget működtet helyben, mely az egyik legfontosabb terület a kormányhivatali feladatok között. A kormánymegbízott fontos célként fogalmazta meg, hogy a városi ranggal együtt Kiskunlacháza ugyanolyan élhető település maradjon, amilyen eddig is volt. „Ennek megőrzéséhez kívánok Kiskunlacházának sok sikert” – tette hozzá.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Díjnyertes nyúlpaprikás »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.22. 10:28
Díjnyertes nyúlpaprikás
Kilencedik alkalommal rendezték meg a KÖZIG Foci Kupa és Családi Napot, amelynek főzőversenyét a Pest Megyei Kormányhivatal csapata nyerte meg.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a KÖZIG Foci Kupa és Családi Napot, amelynek főzőversenyét a Pest Megyei Kormányhivatal csapata nyerte meg.

Az Ikarus BSE Sporttelepére az ország minden részéből érkeztek résztvevők. Ötvenhat szervezet, köztük minisztériumok, közigazgatási intézmények,kormányhivatalok és állami cégek csapatai mérték össze tudásukat és ügyességüket.

A Varga Mihály és Gulyás Gergely miniszterek által fővédnökölt rendezvényt Janó Márk közigazgatási államtitkár nyitotta meg, amely után kezdetét vették a mérkőzések. Közben a főzőcsapatok is bogrács alá gyújtottak. A mintegy három órás főzést követően a zsűri az elkészült ételek mellett a tálalást is értékelte.

Ennek alapján a rendezvény legjobb főzőcsapatának a Pest Megyei Kormányhivatalt választották, amely az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. csapatát előzte meg a versengésben.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott gratulált kollégáinak az elért sikerhez és örömét fejezte ki, hogy a versenyre való alapos felkészülés meghozta az eredményét.

Sok a munkaügyi szabálytalanság az építőiparban Pest megyében is »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.03. 13:27
Minden ellenőrzött építőipari munkáltatónál talált munkaügyi szabálytalanságot a Pest Megyei Kormányhivatal a nyári ellenőrzések során. Gyakori volt a fekete foglalkoztatás és a munkavédelmi szabályok áthágása is.

Minden ellenőrzött építőipari munkáltatónál talált munkaügyi szabálytalanságot a Pest Megyei Kormányhivatal a nyári ellenőrzések során. Gyakori volt a fekete foglalkoztatás és a munkavédelmi szabályok áthágása is.

Átfogó, az ország egész területére kiterjedő, összehangolt ellenőrzést végeztek nyáron az illetékes hatóságok az építőipai tevékenységet végzők körében. A több mint 2 ezer vizsgálatban a fővárosi és megyei kormányhivatalok szakterületi hatóságai mellett az adóhatóság és a rendészeti szervek is részt vettek. A komplex ellenőrzések célja a jogkövető gazdasági működés és foglalkoztatás erősítése, a tisztességes, jogkövető cégek versenyhátrányának csökkentése, a szabályok megszegésével (feketefoglalkoztatás, munkavédelmi szabálytalanságok) jogosulatlan előnyt szerző vállalkozások felderítése, illetve az ágazatban dolgozók alapvető jogai érvényesülésének elősegítése volt. A vizsgálatok a foglalkoztatás-felügyelet, a munkavédelmi és munkaügy, az építésfelügyelet, a fogyasztóvédelem, a műszaki biztonsági, valamint a környezetvédelem, természetvédelem és hulladékgazdálkodás területére terjedtek ki.

A legtöbb problémát a foglalkoztatás, a munkavédelem és az építésfelügyelet terén tapasztalták a szakemberek. Továbbra is jellemző a bejelentés nélkül foglalkoztatás, illetve a munkaidő-nyilvántartás vezetésének hiánya. Kiderült, hogy az építési kedv növekedésével nem járt együtt a munkavédelmi szabályok betartása, mert évről évre ugyanazon szabálytalanságokat, hiányosságokat tárják fel. Szintén gyakori tapasztalat volt nemcsak a védőeszközök biztosításának illetve használatának elmulasztása (védősisak, védőcipő, légzés- és hallás védelem), hanem a megfelelő munkaeszközök hiánya is. Ugyancsak visszatérő problémát jelentett a nem biztonságos munkakörnyezet (rossz világítás, mechanikai védelem hiánya pl. elektromos kábeleknél, nem megfelelő műszaki állapotú állványzat, nem megtámasztott munkagödör, porvédelem hiánya stb.).

A Pest Megyei Kormányhivatal foglalkoztatás-felügyeleti hatósága 49 munkáltatónál tartott helyszíni vizsgálatot és a munkaadók mindegyikénél (!) feltártak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot; 78 ellenőrzött dolgozóból 57-nél. Továbbra is jellemző az ágazatra a munkaviszony létesítésével kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása (fekete-foglalkoztatás), a munkaszerződés nélküli foglalkoztatás, valamint a munkáltató nyilvántartási kötelezettségének megszegése. A rendelkezésre álló adatok alapján a megállapított munkaügyi szabálytalanságokkal kapcsolatban 30 esetben bírságot tartalmazó, továbbá 17 estben a jogsértés megszüntetésére kötelező és figyelmeztetést tartalmazó határozat kiadása várható.

A munkavédelmi hatóság 68 munkáltatót vizsgált és 65 esetben talált intézkedésre okot adó szabálytalanságot; ez a 445 ellenőrzött munkavállalóból 428 főt érintett. Az ágazatban továbbra is a be- és leesés veszély (kollektív védelem hiánya, illetve az egyéni védelem rögzíthetőségének hiánya), valamint a védőeszközök biztosításának, illetve használatának elmulasztása (védősisak, védőcipő, légzés és hallás védelem) a leggyakoribb. Két esetben munkavédelmi bírságot, egy esetben közigazgatási bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal, 63 esetben pedig figyelmeztetést tartalmazó és hiányosság megszüntetésére kötelező határozat kiadmányozására került, illetve kerül sor.

Több mint ezer gépjárművet ellenőriztek a hatóságok a nyáron Pest megye útjain »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.02. 08:43
Több mint ezer gépjárművet ellenőriztek a hatóságok a nyáron Pest megye útjain
A Pest Megyei Kormányhivatal a rendőrséggel és a fővárosi kormányhivatallal működött együtt a műszaki szabálytalanságok felderítésében.
Kép: Pest Megyei Kormányhivatal - illusztráció

A legnagyobb számban pótkocsit, nyergesvontatót, illetve tehergépjárművet ellenőriztek és több mint száz esetben találtak valamilyen szabálytalanságot a hatóságok. A közúti közlekedést különösen veszélyeztető állapota miatt három jármű műszaki vizsgáját érvénytelenítették.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott elmondta, a vizsgált járművek több mint fele volt hazai forgalomban és a belföldi közúti szolgáltatás-ellenőrzések száma meghaladta az ötszázat. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette, mintegy húszmillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki az ellenőrzések során.

A leggyakoribb hiányosságok a gumiabroncsot és fékberendezést, valamint a kormányberendezést, az alvázat és a kipufogórendszert érintették. Pozitív változás, hogy a nyáron ellenőrzött buszoknál nem találtak szabálytalanságot.

A hatóság munkatársai továbbra is fokozottan ügyelnek a közlekedés biztonságára, hogy mindenki épségben eljusson a tervezett úti céljához.

Rendben zajlik az oltás a Pest megyei idősotthonokban

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.02. 08:31
Augusztusban folytatódott a bentlakók és a szakszemélyzet immunizálása

Fogyasztóvédelem: Aquaparkokat és strandfürdõket vizsgált a kormányhivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.08.11. 08:39
Fogyasztóvédelem: Aquaparkokat és strandfürdõket vizsgált a kormányhivatal
Huszonkét víziberendezés üzemeltetését függesztette fel a Pest Megyei Kormányhivatal az aquaparokat és strandfürdõket célzó fogyasztóvédelmi ellenõrzés során.
Fotó: MTI/Komka Péter

A Pest Megyei Kormányhivatal tizenhat olyan aquaparkot és strandfürdőt ellenőrzött, ahol vízi csúszdák és egyéb vízi berendezések vannak. Összesen száznégy eszközt vizsgáltak éshat helyszínen találtak szabálytalanságot, amely tavalyhoz képest magasabb arányt jelent. Három üzemeltető tizenkilenc berendezésének nem volt hatályos megfelelőségi tanúsítványa, három személy pedig az általuk felügyelt vízicsúszdákra nem rendelkezett kezelőiigazolvánnyal. A Pest Megyei Kormányhivatal kollégái Cegléden, Gödön, Budaörsön, Szigetszentmiklóson, Ráckevén, Dabason, Nagykátán, Gyömrőn, Mogyoródon Leányfalun és a Lupa-strandon végeztek átfogó fogyasztóvédelmi ellenőrzést.

A Pest Megyei Kormányhivatal hat üzemeltetővel szemben indított hatósági eljárást és huszonkét berendezés további üzemeltetését tiltotta meg ideiglenesen.

A jogsértő vállalkozások minden esetben bírságra számíthatnak, ha a hatóságok olyan hiányosságot találnak, amely a fogyasztók életét, testi épségét veszélyeztetheti.

A strandokat, aquaparkokat üzemeltető vállalkozások nagy része már tisztában van a vonatkozó jogszabályokkal, a jogsértések többségében azokon a helyszíneken fordulnak elő nagyobbszámban, ahol a berendezések üzemeltetése csak az idei évtől kezdődött meg.

Az aquaparkokat a következő években is kiemelten ellenőrzi a kormányhivatal, hogy a szabálytalanságok teljesen megszűnjenek és a biztonságos üzemeltetés folyamatos legyen.

Jól teljesített a Magyar Nagydíj a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.08.10. 10:38
 Jól teljesített a Magyar Nagydíj a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken
A Forma-1 hazai futamán három napon keresztül végeztek helyszíni vizsgálatokat a Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi munkatársai.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Pest Megyei Kormányhivatal hetvenhat kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységben folytatott le próbavásárlással egybekötött helyszíni ellenőrzést. Egy esetben a digitálismérleg hitelességének hiánya miatt a hatóság hivatalból eljárást indított, három esetben pedig a fel nem tüntetett üzemeltetői tábla hiányát pótoltatták az ellenőrzés ideje alatt. A taxis személyszállítási próbautazások során nem észleltek jogsértést. A tapasztalatokazt mutatják, hogy évről évre csökken a szabálytalanságok száma, ugyanakkor az elkövetkezendő években is fontos lesz a folyamatos hatósági jelenlét.

Informatikai karbantartás a törökbálinti kormányablakban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.07.16. 11:07
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. július 20-án (kedden) éves informatikai karbantartás miatt a Pest Megyei Kormányhivatal törökbálinti kormányablakában fennakadások várhatóak az ügyfélkiszolgálásban, ezért hosszabb várakozási idővel kell számolni.

Az informatikai karbantartás ideje alatt ügyeiket az alábbi, közeli kormányablakokban is intézhetik:

Érdi Kormányablakban (Érd, Budai út 8.)Budaörsi Kormányablakban (Budaörs, Szabadság út 134.)

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Informatikai karbantartás a vecsési kormányablakban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.06.21. 12:50
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. június 22-én (kedden) éves informatikai karbantartás miatt a Pest Megyei Kormányhivatal vecsési kormányablakában 8.00 és 11.00 óra között szünetel az ügyfélfogadás.

Az informatikai karbantartás ideje alatt (8.00 és 11.00 óra között) ügyeiket az alábbi, közeli kormányablakokban intézhetik:

Gyömrői kormányablak (2230 Gyömrő, Fő tér 1.)Gyáli kormányablak (2360 Gyál, Somogyi Béla u. 2.)Monori kormányablak (2200 Monor, Kossuth Lajos u. 78-80.)

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

12345678910

Virágos Csemő -
ENGLISHthe flowery settlement

Nemzetközi
ezüst-díj
2019
Magyarországi
első hely
2018
Nemzetközi
bronz-díj
1998
Magyarországi
első hely
1997
TOVÁBB

Üdvözlöm!

Tisztelt Látogató!

 

Köszönöm, hogy az interneten ellátogatott hozzánk!

Engedje meg, hogy bemutassam Csemőt!

 

dr. Lakos
Roland

polgármester

BEMUTATÓ

Csemő kiadvány

TOVÁBB

Adatvédelem

Adatvédelem TOVÁBB

Települési támogatás

  • Kinek jár?
  • Milyen feltételekkel?
  • Hogyan igényelhető?
TOVÁBB

Csemői himnusz

id. Olgyay Györgyné és
Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 50. évfordulójára 2002-ben.

Csemői mise

Olgyay Gábor szerzeménye:

Készült Csemő Község megalakulásának 70. évfordulójára 2022-ben.

Csemői Hírmondó

ingyenes önkormányzati havilap

TOVÁBB
Csemő Község Önkormányzata, 2713 Csemő, Petőfi u. 1. • Tel./Fax: 06-53/392 001 • E-mail: hivatal@csemo.hu

Csemő a facebookon

Írjon nekünk!

Oldaltérkép

Impresszum

Csemő látványtérkép

Ha autóval jön Csemőbe:


Csemő a Google térképen

A lap 0.104 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Csemő Község Önkormányzata | design by © Tánczos Tibor

A látogatók száma 2016.10.19-től: 5629557 | Ebben a hónapban: 54133 | Ma: 170 | jelenleg: 1 | Statisztika